Mikulásváró epres süti receptje


A gyerek körében elsöprő sikert arató mikulásváró desszert elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a kész süti viszont annyira káprázatos, hogy ember legyen a talpán, aki megpróbál ellenállni neki. Szerencsére semmi különleges alapanyagot nem kíván, így bátran neki is állhatunk az elkészítésének.

Az elkészítési idő hozzávetőleg egy óra, azzal viszont számolni kell, hogy Mikulás idején az eper kissé borsos árú, így a sütemény – legyen bármennyire is kreatív recept – nem tartozik épp az olcsó desszertek körébe.

Amire szükséged lesz a kakaós piskótához:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 8 dkg kakaópor
  • 6 tojás
Amire szükséged lesz a krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 5 dl cukrászhab (a sima tejszínhab nem jó, mert hamar összeesik)
  • kókuszreszelék
  • csokoládészirup

Válaszd szét a tojásokat sárgájára és fehérjére, majd a 6 sárgáját a porcukorral és a kakaóporral keverd habosra. Miközben sűrűn kevergeted, szitáld bele a lisztet. Ha ezzel megvagy, verd kemény habbá a fehérjéket, majd forgasd bele a sárgájás-porcukros-kakaós elegybe. Óvatosan, nagy mozdulatokkal keverj, mindig alulról felfelé, hogy ne törjön meg a hab. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, s öntsd bele a készülő Mikulásváró epres sütid krémjét, majd csúsztasd be a sütőbe 20 percre 170 fokon.

Mikulásváró epres szelet

Az elkészült piskótát szaggasd ki egy pogácsaszaggatóval, s rendezd el őket szépen egy kókuszreszelékkel megszórt tányéron, így olyan lesz, mintha havas tájon állna. A tetejüket kend meg a csokisziruppal. Vedd elő a cukrászhabot (ettől egyébiránt nem kell megijedni, a nagyobb szupermarketekben kapható, és nem nehezebb vele dolgozni, mint a sima tejszínhabbal), majd robotgéppel verd kemény habbá.

Egy habzsák (ha nincs, egy tiszta zacsót is használhatsz, aminek levágtad az egyik csücskét) segítségével vigyél fel egy réteg habot a piskóta tetejére, majd nyomj egy szem epret mindenegyik tetejére. Végül a csúcsukra ismét nyomj egy nagyon pici habot, ez lesz a sapkabojt.

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés