Decouapage doboz készítése


A decouapage egy nagyszerű módja az újrahasznosításnak, a technikával teljesen új köntösbe öltöztethetjük régi dolgainkat. Ma egy kartondoboz decouapage technikát fogok bemutatni, mely csak egy alap, kreativitással, inspirációval bármely irányba fejleszthető. A technikát itt találtam.

A decouapage doboz készítésének legnehezebb fázisa talán a megfelelő doboz kiválasztása. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzávetőleg a nehezén már túl is estünk. Na jó, azért még van feladatunk, de valóban a díszítésre váró elem megtalálása okozhat némi fejtörést.

Amire szükséged lesz:
  • kartondoboz
  • mintás szalvéta
  • olló
  • ecset
  • decouapage ragasztó

decouapage01

A kidíszítendő tárgy lehet akár zöldséges doboz, cipős doboz vagy bármi, ami a kezed ügyébe kerül. Fontos, hogy tisztítsd meg jól a dobozt a portól, szennyeződésektől. Ez legyen az első fázis.

decouapage02

Ezután a kiválasztott mintáidat (ez jelen esetben egy rózsákkal díszített szalvéta) óvatosan vágd körbe, és egy kicsit félre is teheted azokat, mert a következő fázisban ismét a dobozzal fogunk foglalkozni.

decouapage03

Vigyél fel egy vékony réteg decouapage ragasztót a dobozra az ecset segítségével. Amennyiben egyetlen nagy papírmintával dolgozol, úgy célszerű egyszerre tenyérnyi területnyi ragasztót felvinnni.

decouapage04

Kezdd el felragasztani a választott, és az előzőekben kivágott mintákat. Figyelj rá, hogy mindig hajts egy kis részt a decouapage anyagból a doboz belső felére is a felső éleknél.

decouapage05

Ha az összes minta felkerült, akkor az illesztéseknél kend át ismét a decouapage ragasztóval, hogy biztosan tartós legyen a ragasztás, s a későbbiekben se váljon el a minta a dobozodtól.

decouapage06

Kész is van a decouapage dobozunk. Ha tovább díszítenéd, akkor átkötheted egy szalaggal is, úgy még mutatósabb, de önmagában is szemet gyönyörködtető a látány. Ugye, hogy nem is volt nehéz?

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés