Egyszerű szívmedál drótékszer


Mi is lehet személyesebb ajándék egy ékszernél, hát még akkor, ha saját kezűleg készítjük el azt. Az alábbi szívmedál drótékszer elkészítése nem kíván meg túl nagy jártasságot, viszont az eredmény lenyűgöző lesz.

Az ékszer magában is nagyon mutatós, azonban tovább díszíthetjük kövekkel, gyöngyökkel vagy bármivel, igazából csak a képzeletünk szabhat határt. Studiodax oldalán találtam az alábbi technikát.

Amire szükséged lesz:
  • 13 + 2 cm rézdrót
  • 10 cm vékony rézhuzal
  • lapos vagy kúpos fogó
  • kalapács
  • reszelő

heart1

Reszeld meg egy kissé a rézdrót két végét, hogy elvedd az élét. Nem lenne jó, ha később beleakadna a ruhádba, vagy felsértené a viselője bőrét. Ha ezzel megvagy, hajítsd meg a drótot a fogó segítségével úgy, hogy az egyik szára 5,7 cm hosszú, míg a másik 7,3 cm hosszú legyen.

step1_2

Vegyél elő egy vastagabb kiemelő filcet, vagy ragasztó stiftet (vagy bármit, ami alkalmas), és kezd el kialakítani a szívformát. Ezt a műveletet ismételd meg a rézdrót másik szárán is.

step3_4

Miután kialakítottuk a hozzávetőleges szívformát, itt az ideje a finomhangolásnak. Vedd elő a fogót, és tekerd fel csigavonalban a két szárat.

step5_6

Talán ez a legnehezebb része, de egy kis gyakorlással ez is elsajátítható. Ha jól dolgoztunk, akkor a végeredmény valami ilyen lesz, mint az alsó képen.

Ezután óvatosan nyomd a készülő drótékszer két szárát egymás felé, hogy a szív felvegye a végleges formáját. Előtte és utána kép.

step8

Vedd elő a kalapácsot (a legjobb a lapos fejű, karosszéria kalapácsnak is hívják), és egyengesd laposra a drótékszert egy fémlapon. Ha nincs fémlapod, végső esetben egy másik kalapács feje vagy a küszöb is megteszi. Majd hajlítsd teljesen egymásnak a két véget.

step9

Ha idáig eljutottál, jöhet a rézhuzal. Az alsó képen látható módon tekerd át a huzalt 3-4 körben az ékszeren a fogó segítségével, majd a fogóval csípd le a felesleget. Figyelj rá, hogy a rézhuzal két vége egy oldalon legyen, ez lesz a drótékszer hátulja.

step10

Ha mindent jól csináltál, ennél a fázisnál nagyjából így kell, hogy kinézzen az ékszered:

Egyetlen dolgod maradt hátra, a + 2 cm rézdrótból hajlíts foglalatot az ékszernek (ha gondolod ezt is laposra kalapálhatod, de anélkül is mutatós), a fogó segítségével köralakban hajlítsd rá a szívre, majd futtass át rajta egy bőrszíjat. step12_1

A szívmedál magában is nagyon mutatós, ám, ha gondolod tovább díszítheted, itt már tényleg csak a képzeleted vagy a kreativitásod szabhat határt.

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés