Fotóalbum készítése házilag


A legszebb személyes ajándék lehet egy fotókkal, emlékekkel teli album, főként akkor, ha saját kezűleg készül. Egy kis kreativitással és megfelelő alapanyaggal garantállt a siker. Sőt! Miért kellene kizárólag a fotóknál maradni? Tedd bele nyugodtan az étteremből emlékül hozott szalvétát a romantikus vacsoráról, a gyermek első rajzát, vagy a vonatjegyet a nyári túráról.

Az album alapanyagaként mindenképp savmentes papírt használj, így annak lapjai a későbbiekben sem fognak elfakulni, megsárgulni a fény vagy a pára hatására. Kreatív hobbi boltokban kapható fotóalbum készítéséhez használatos savmentes papír. Mielőtt elkezded az albumod összeállítását, érdemes valami koncepciót kigondolnod: ez lehet akár egy történet elmesélése képekkel, évek szerinti csoportosítás, tematikus csoportosítás. Ez nem feltétlenül muszáj, de a végeredmény sokkal izgalmasabb és átláthatóbb lesz. És még egy: elő az ollóval, s a fényképekről a felesleges dolgokat vágd le, hogy ne foglalják a helyet az albumodban.

Amire szükséged lesz:
  • az albumod alapjául szolgáló savmentes papír
  • fotók
  • díszítés
  • olló
  • kétoldalas ragasztó
  • 3 lefűző gyűrű
  • lyukasztógép

Mindenek előtt vágd méretre a savmentes papírodat (ha megfelelő méretet vettél, akkor ez a lépés természetesen elhagyható), lyukasztógép segítségével nyomj bele három lyukat, majd vezesd át rajtuk a lefűző gyűrűket. A végeredménynek hozzávetőleg így szükséges kinéznie.

fotoalbum-keszitese01

Jöhetnek a feleslegtől megszabadított fotók, az emlékek, gyűjtemények, illetve minden, amit szeretnél beletenni (illetve amit elbír a kétoldalas ragasztó). Nyugodtan légy kreatív, meglátod, hogy a végeredmény csodálatos lesz. Engedd szabadjára a fantáziádat!

fotoalbum-keszitese02

 A kétoldalas ragasztó segítségével ragaszd a fotókat és a választott díszítéseket az albumba. Egy tipp: érdemes rövid, tömör, kifejező képalárírásokat is készítened, vagy dátumokkal megjegyzetelni a fotókat, így sok-sok év múlva nem csak a kép, de egy-egy emlékezetes mondat is segít az emlékek felidézésében.

fotoalbum-keszitese03

 Ha elkészültünk, már csak annyi a teendőnk, hogy az első lapot – ami a borító szerepét tölti be – megdíszítsük egy kicsit. Ide akár tól-ig évszámot írhatunk, akár albumcímet (Peti 5. születésnapja, Korzikai nyár 2016, vagy bármit, amit szeretnénk), vagy a decouapage technikát is bevethetjük. (képek)

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés