Kreatív képeslap készítése otthon


Sajnos az e-mail, illetve a közösségi oldalak előretörésével a hagyományos, postai úton történő levelezés kissé kiment a divatból, pedig roppant bájos szokás volt egykoron. Talán ünnepi, üdvözlő, vagy köszöntő képeslapokat még felfedezhetünk a postaládánkban egy-egy esemény közeledtével, de sokan ezeket is már a virtuális térben rendezik.

Azonban biztos vagyok benne, hogy egy kreatív, kézzel készített képeslap sokkalta személyesebb egy Facebookon küldött Boldog szülinapot üzenetnél, szóval lepjük meg egy otthon készült köszöntővel inkább a barátainkat, szeretteinket. Az egészben az a legjobb, hogy egy csomó mindent felhasználhatunk, amit otthon találunk: fotók, magazinok képei, festékek… Szedj össze mindent!

Amire szükséged lesz

  • nátronpapír (hasonlít a kartonpapírhoz)
  • magazinok képei
  • vastag lakkfilc
  • olló
  • ragasztó

Az alábbiakbab egy típusú képeslap elkészítésének módját fogom megmutatni, ám nyugodtan engedjük el a fantáziánk gyeplőjét, a képeslap variációk száma lényegében végtelen.

képeslap

Az olló segítségével vágj ki különböző alakzatokat a magazin színes fotóiból. Nem kell szimetrikusnak lenniük a kivágásoknak, sőt, épp a véletlenszerűsége teszi majd nagyszerűvé az elkészült képeslapodat. Ha ezzel megvagy, ragaszd fel az alakzatokat a nátronpapírra, majd az alakzatok szélt húzd meg a lakkfilccel, ahogyan a fenti ábrán is látszódik.

képeslap

Ezután fordítsd meg a munkád, és hozzávetőleg a papír közepénél húzz egy függőleges vonalat, majd a jobboldalon három vízszintes vonalat. Kész is vagyunk, igaz, hogy nem volt ördöngősség? (fotók)

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés