Mutatós cipzár karkötő fillérekből


Az alábbi cipzár karkötő elkészítése igen-igen egyszerű, ugyanakkor a végeredmény hihetetlenül divatos lesz, így mindenképp megéri a befektetett energiát. Valóban fillérekből összeállítható, alapanyagként pedig használható akár egy elnyűtt farmernadrág, akár egy kisebb neszeszer, vagy bármely csuklóméretű cipzár.

Ha pedig végképp nem találunk odahaza használaton kívüli cipzárat a karkötőnk elkészítéséhez, akkor is hozzávetőleg néhány száz forintos áron beszerezhetjük akár egy hipermarketben is.

Amire szükséged lesz:
  • 3 db hozzávetőleg csuklóméretű cipzár
  • 2 db stopper
  • delfinzár vagy csavaros zár
  • olló
  • fogó

A három cipzár színét akár variálhatod is, nem feltétlenül kell egyszínűnek lennie. Én most egy kék, illetve egy fekete cipzárkarkötő elkészítését mutatom meg, melyek aranyfogakkal tarkítottak.

cipzar-karkoto

Először is szedjük szét a cipzárakat, óvatosan bontsuk le a kocsi stopperjét, hogy három, teljesen különálló cipzárszárunk legyen. A fenti kép baloldalán látható, hogyan kell kinéznie, ha végeztünk az előkészületekkel. Ha megvagyunk, akkor az egyik stoppert jó erősen nyomjuk rá a három cipzárra, ahogyan az a képen jobbra fent is látszódik. Figyeljünk rá, hogy a cipzár fogai egy irányba nézzenek.

Ezt követően jöhet a fonás, inkább lassan, fonatról fonatra dolgozzunk, hogy a végeredmény szép legyen. Ha mindezzel megvagyunk, zárjuk le a három cipzárvéget a maradék stopperrel, és tegyük rá a delfin- vagy csavaros zárat.

cipzar-karkoto01

cipzar-karkoto02

Ha végeztünk, érdemes kissé beigazgatni a fonatokat, és az eredmény tökéletes lesz. A cipzár karkötő esetleges elkoszolódása esetén könnyedén mosható mosógépben is. Forrás

Bejelentkezés

Jelszó visszaállítása

Vissza ide:
Bejelentkezés